شرکت‌های عضو مشکلات بیمه‎ای خود را به سندیکا اعلام کنند

«مهدی مسائلی»، عضو هیات مدیره و رئیس کمیته حقوقی و قراردادهای سندیکا روند بررسی و در دستور کار قرار گرفتن مسائل فعالان صنعت برق با سازمان تامین اجتماعی را تشریح کرده است.
شرکت‌های عضو مشکلات بیمه‎ای خود را به سندیکا اعلام کنند
تاریخ : ۱۴۰۰/۰۸/۰۳

یکی از مشکلاتی که فعالان صنعت برق در کنار چالش‎های پرتعداد ناشی از اقتصاد نابسامان برق و نظام ناکارآمد حقوقی و قراردادهای این صنعت با آن دست به گریبان بوده‌اند، مسئله بیمه قراردادهای پیمانی بوده است. در حقیقت تعدد بخشنامه‎های سازمان تامین اجتماعی و نیز مبهم و قابل تفسیر بودن آنها در کنار ناآگاهی دو طرف نسبت به ضوابط و شرایط یکدیگر، تعیین حق بیمه قراردادهای پیمانی را به یک چالش جدی و هزینه‌ساز برای شرکت های فعال در صنعت برق کشور تبدیل کرده بود لذا پیگیری برای حل این مساله از سال ۹۷ در دستور کار سندیکا قرار گرفت. مشارکت سندیکای صنعت برق ایران با اتاق‎های بازرگانی ایران و تهران و برخی از تشکل‌های فعال کارفرمایی در نهایت منتج به برگزاری نشست‌های منظمی با سازمان تامین اجتماعی به منظور بررسی بخشنامه‎های مرتبط و رفع ابهامات و نقصان‎های آن شد. تلاش و مشارکت بی‌سابقه و فرابخشی تشکل‌های بخش خصوصی در کنار همراهی سازمان تامین اجتماعی به تدوین بخشنامه تلخیص و تنقیح بخشنامه حق بیمه مقاطعه‎کاران منجر شد که به گفته کارشناسان به نوعی شابلون بیمه قراردادها محسوب شده و می‌تواند از تفسیرها و اعمال سلیقه‌های نادرست جلوگیری کرده و تا حدی دو طرف را به یک درک مشترک از شرایط برساند. مشارکت مستمر، جدی و موثر سندیکا در تدوین این بخشنامه که به تایید تشکل‌ها و سازمان تامین اجتماعی رسیده است یکی از دستاوردهای سندیکای صنعت برق ایران در حوزه تامین اجتماعی بوده است. «مهدی مسائلی»، عضو هیات مدیره و رئیس کمیته حقوقی و قراردادهای سندیکا روند بررسی و در دستور کار قرار گرفتن مسائل فعالان صنعت برق با سازمان تامین اجتماعی را تشریح کرده است.

مسائلی با اشاره به اینکه طرح استانداردسازی محاسبه حق بیمه قراردادهای صنعت برق، دوم بهمن سال 1397 در اتاق بازرگانی تهران رونمایی و مورد استقبال و وثوق مدیریت بیمه اتاق قرار گرفت، گفت: طرح مذکور 11 اردیبهشت سال 1398 با حمایت معاونت کسب و کار اتاق تهران در جلسه‎ای در اداره کل غرب تهران سازمان تامین اجتماعی مورد بررسی قرار گرفت. 

وی ادامه داد: اوایل خرداد سال 1398 این طرح به اطلاع مدیرکل دفتر بررسی‌های فنی بازرگانی قراردادها و پشتیبانی شرکت توانیر رسید و بعد از آن بین سال‌های 1398 تا 1400 بالغ بر 50 جلسه با سازمان تامین اجتماعی در این خصوص برگزار شد که 9 جلسه از این تعداد جلسات با محوریت سندیکای صنعت برق ایران به صورت مشترک با شرکت توانیر برای حل مشکلات بیمه‎ای قراردادهای فعالان صنعت برق برگزار شد.

رئیس کمیته حقوقی و قراردادهای سندیکا تصریح کرد: در روزهای شروع اوج‎گیری شیوع کرونا و به تاریخ 14 اسفند 98 جلسه‎ای در محل سازمان تامین اجتماعی کل کشور به همراهی اتاق تهران، سندیکا و شرکت توانیر درخصوص بخشنامه 14/5 درآمد برگزار شد که  به تهیه پیش‎نویس توافقی بین سازمان تامین اجتماعی، توانیر و بخش خصوصی منجر شد. البته بررسی این بخشنامه به علت شرایط کرونا و تغییرات در مدیریت معاونت بیمه سازمان مدت زمان کوتاهی متوقف ماند و سپس در 11 تیر 1399 در کمیسیون ماده 12 اتاق ایران مورد پیگیری قرار گرفت و به ارائه یک نامه اداری و ابلاغ آن به تمام شعب سازمان تامین اجتماعی برای استاندارسازی محاسبه حق بیمه قراردادهای صنعت برق در حوزه توزیع منتج شد. 

مسائلی با اشاره به آغاز بررسی بخشنامه تنقیح و تلخیص مقاطعه‎کاران در اول شهریور 1399 در سازمان تامین اجتماعی، تاکید کرد: با بررسی بخشنامه تنقیح و تلخیص مقاطعه‎کاران به نوعی خلاصه سازی بخشنامه‌های سری 14 و دستورات اداری آن در سازمان تامین اجتماعی کلید خورد و تقریبا به مدت 6 ماه ادامه پیدا کرد تا اینکه در 20 اسفند 1399 بخشنامه تنقیح و تلخیص مقاطعه کاران از طرف سازمان تامین اجتماعی ابلاغ شد. با ابلاغ این بخشنامه نزدیک به دو هزار بخشنامه و دستور اداری تبدیل به 40 بخشنامه و دستور اداری شد و این اقدام نشان از تغییر رویکرد سازمان تامین اجتماعی دارد. سازمان تامین اجتماعی در دوره مدیریت آقای سالاری مقطوع سازی و استانداردسازی را در دستور کار قرار داد تا مشکلاتی که بخش خصوصی و فعالان کسب و کار به عنوان شرکای اجتماعی با سازمان دارند به حداقل برسد.

وی ادامه داد: بخشنامه تنقیح و تلخیص مقاطعه‎کاران ابلاغ شد اما چون وضعیت قراردادهای PC  و EPC در آن مراعا مانده بود، نامه‎ای در این خصوص خطاب به ریاست هیات مدیره سازمان تامین اجتماعی تهیه و در آن قید شد که وضعیت قراردادهای مذکور در این بخشنامه تعیین تکلیف نشده است و باید پیگیری شود. برای پیگیری این موضوع کمیته‌ای تحت عنوان کمیته وحدت رویه  ایجاد شد که این کمیته در خرداد 1400 از طریق بخشنامه‌ای به شورای مقررات‌زدایی و وحدت رویه سازمان تامین اجتماعی تبدیل شد و از مهر ماه 1400 آغاز به کار کرد و سندیکا تا امروز 6 موضوع کلیدی فعالان صنعت برق را جهت بررسی و پیگیری به دبیرخانه این شورا ارسال کرده است. 

عضو هیات مدیره سندیکا افزود: در دوره هفتم هیات مدیره سندیکا درخصوص تعامل و ایجاد ارتباط با سازمان تامین اجتماعی کارهای ویژه‌ای صورت گرفته است. سندیکا در این دوره تلاش‌ها و اقدامات بسیاری برای حل مشکلات بیمه‌ای اعضای خود انجام داد که تا حدودی هم در بهبود کسب و کار اعضا موثر بود. در این راستا، اتاق بازرگانی تهران هم همکاری‌های بسیار تنگاتنگ و موثری با سندیکا داشته است که جا دارد از همین جا از آقای دکتر حاجی پور معاونت کسب و کار اتاق و سرکار خانم علی‎آبادی مدیر بیمه اتاق تهران کمال تشکر را داشته باشیم.

مسائلی در پایان خاطرنشان کرد: شرکت‎های عضو سندیکا می‎توانند کوچک‌ترین مسئله‌ای خود با سازمان تامین اجتماعی را که در قانون تصریح شده اما در اجرا با مشکل مواجه شده است، به همراه مدارک و مستندات به سندیکا اعلام کنند تا در مسیر پیگیری قرار بگیرد.   


امتیاز دهید :


ارسال نظر
captcha
ارسال نظر
captcha
ارسال نظر

ماهنامه ستبران

آرشیو

طراحی سایت از پارسیان مهر

© تمامی حقوق این وب سایت محفوظ و متعلق به سندیکای صنعت برق ایران است.