با حضور معاون وزیر نیرو انجام شد؛

افتتاح نخستین خط تولید اینورتر با مقیاس بزرگ نیروگاهی در شرکت مکو

نخستین خط تولید اینورتر با مقیاس بزرگ نیروگاهی کشور با توان ۲۵۰ کیلووات در شرکت مهندسی و ساخت برق و کنترل مپنا (مکو) با حضور محمود کمانی، معاون وزیر نیرو به بهره برداری رسید.
افتتاح نخستین خط تولید اینورتر با مقیاس بزرگ نیروگاهی در شرکت مکو
تاریخ : ۱۴۰۲/۰۹/۱۵

شرکت مکو در راستای بومی سازی ساخت مبدل‌های فتوولتاییک متصل به شبکه (اینورتر)، نسبت به ساخت نمونه‌های صنعتی اقدام کرده است. راه‌اندازی خط تولید اینورتر “مکو” حدود یکسال به طول انجامیده است.

تا پیش از این ورود به این حوزه از نظر اقتصادی مقرون به صرفه نبود اما هم اینک شرکت مکو با حمایت‌های صورت گرفته و نیز با توجه به نبود اینورترهای با توان بالای بومی در کشور، برای بومی سازی ساخت این نوع اینورتر در کشور اقدام کرده است.

این شرکت با در اختیار داشتن نیروهای متخصص داخلی و دستگاه‌های پیشرفته خط تولید، امکان طراحی مهندسی  و توسعه تولید اینورترهای خورشیدی با توان‌های مختلف را در ایران فراهم کرده است.

با توجه به رقابتی بودن بازار و نقش حیاتی تولید اینورتر در تعیین قیمت نهایی و فروش این محصول، مکو در صورت نیاز بازار، توانایی توسعه تولید این محصول در هر نوع رده توانی را خواهد داشت.



نتایج حاصل از آزمون‌های عملکردی و داده‌برداری دوره‌ای از نمونه دستگاه اینورترهای ساخت داخل نشان می‌دهد که کیفیت توان الکتریکی تزریقی به شبکه سراسری قابل مقایسه با نمونه مشابه خارجی آن است. این محصول با نمونه‌های اروپای غربی از لحاظ فنی و قیمتی، قابل رقابت است.

تا پیش از تولید این محصول درکشور، اینورترهای مورد نیاز از کشورهای اروپای غربی و چین تهیه می‌شده است. با بومی شدن تکنولوژی ساخت مبدل‌های خورشیدی در کشور تا ۲۰ درصد از نیازهای کشور به این محصول رفع می‌شود و علاوه بر آن امکان صادرات به کشور همسایه فراهم خواهد شد.

تولید اینورتر در همه رده‌های توانی از برنامه‌های آینده شرکت مکو برای ساخت اینورترهای خورشیدی است.

تولید برق پاک از انرژی تجدیدپذیر، کاهش آلودگی هوا با کاهش تولید ۴۰۰ تن دی اکسید کربن در بازه زمانی یک ساله، ایجاد اشتغال در حوزه فناوری‌های نوین و جلوگیری از خروج ارز و حفظ سرمایه‌های ملی از مزیت‌های راه‌اندازی تولید اینورتر در مکو است.



با حمایت‌های دولتی و اعطای تسهیلات، ایجاد تعرفه گمرکی برای حمایت از تولید داخل و جلوگیری از خروج ارز، افزایش قیمت برق انرژی تجدیدپذیر به منظور تشویق سرمایه‌گذاران برای توسعه تولید اینورترهای بومی از راهکارهای توسعه صنعت تولید اینورتر در کشور است.

همچنین با حضور رئیس سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق (ساتبا) نیروگاه خورشیدی ۶۰۰ کیلوواتی در مکو افتتاح شد؛ ساخت این نیروگاه خورشیدی حدود ۴ ماه به طول انجامیده است.

شرکت مهندسی و ساخت برق و کنترل مپنا (مکو)، یک بنگاه اقتصادی دانش بنیان ایرانی است که در سال ۱۳۸۳ و در منطقه فردیس کرج تاسیس شده است و به همراه شرکت‌های زیر مجموعه خود، در زمینه توسعه، طراحی و ساخت انواع سیستم‌های اتوماسیون و کنترل فرآیندهای صنعتی، سیستم‌های حفاظت، تحریک و درایو، تحت عنوان تجهیزات برق و کنترل نیروگاهی، سایت‌های نفت و گاز، زیرساخت‌های حمل و نقل ریلى، صنایع فولاد و سیمان، توسعه، ارائه و پشتیبانی راه‌کار جامع هوشمند حل‌مسئله مپنا مایند برای هوشمندسازی در حوزه صنایع اصلی مثل تولید انرژی و نیروگاهی، صنایع معدنی، کشاورزی و سلامت، راهکارهای شخصی‌سازی‌شده سیستم‌های پایش وضعیت و کنترل هوشمند صنعتی و حوزه‌های غیر صنعتی همـچون شهر هوشمند، خانه هوشمند و حمل و نقل هوشمند، مدیریت نوآوری و توسعه کسب و کار مبتنی بر فناوری‌های دیجیتال، اینترنت اشیاء، علوم داده و هوش مصنوعی، توسعه و ساخت زیر ساخت های شارژ خودروهای برقی سواری، کار و تجاری توسعه و ساخت پیشرانه الکتریکی انواع خودروهای برقی سواری، کار و تجاری، توسعه سیستم‌های پایـش وضعیت آنلایــن موتورهای دوار، سیستم شبیه‌ســاز آموزشی فرآینــدهای صنعتـــی به ویــژه نیروگاهی و سیستم‌ها و تجهیزات اصلی در صنایع مختلف در راستای توسعه مصادیق انقلاب صنعتی چهارم، به صورت طراح و سازنده در زمینه‌های مختلف اعم از الکترونیک قدرت، تجهیزات تصویر برداری پزشکی، سیستم‌های هوشمند دیسپاچینگ برق و سیگنالینگ ریلی فعالیت می‌کند.

در این بازدید خط تولید اینورتر خورشیدی مرکزی با توان ۲۵۰ کیلووات هم افتتاح شد. ظرفیت این خط تولید ۴۰۰ دستگاه اینورتر خورشیدی ۲۵۰ کیلوواتی در سال هست.


امتیاز دهید :


ارسال نظر
captcha
ارسال نظر
captcha
ارسال نظر

ماهنامه ستبران

آرشیو

طراحی سایت از پارسیان مهر

© تمامی حقوق این وب سایت محفوظ و متعلق به سندیکای صنعت برق ایران است.