با حضور فعالان صنعت برق و انرژی کشور برگزار شد؛

وبینار معرفی خدمات و ظرفیت‌های مالی صندوق پژوهش و فناوری صنعت برق و انرژی

صندوق پژوهش و فناوری صنعت برق و انرژی به منظور شناسایی طرح‌های فناورانه حوزه برق و انرژی، وبیناری را در تاریخ سوم آذر ۱۴۰۰ با موضوع معرفی خدمات و ظرفیت‎های خود برگزار کرد.
وبینار معرفی خدمات و ظرفیت‌های مالی صندوق پژوهش و فناوری صنعت برق و انرژی
تاریخ : ۱۴۰۰/۰۹/۱۶

صندوق پژوهش و فناوری صنعت برق و انرژی به منظور شناسایی طرح‌های فناورانه حوزه برق و انرژی، وبیناری را در تاریخ سوم آذر ۱۴۰۰ با موضوع معرفی خدمات و ظرفیت‎های خود در تامین مالی با حمایت مشارکت و همکاری دبیرخانه کارگروه صندوق‎های صندوق نوآوری و شکوفایی، پژوهشگاه نیرو، کمیته دانش بنیان سندیکای صنعت برق ایران و کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی صنایع و معادن تهران برگزار کرد. 

در این وبینار که با حضور  ۱۵۰ نفر از فعالان صنعت برق و انرژی کشور برگزار شد، سیدمهدی مدنی عضو هیات مدیره و ریاست کمیته دانش بنیان سندیکای صنعت برق ایران، مهدی شریف‌‎زاده دبیر ستاد توسعه فناوری‌های حوزه آب و انرژی، رضا پدیدار رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی صنایع و معادن تهران، امیرحسام بهروز مدیر دبیرخانه کارگروه صندوق‌های پژوهش و فناوری صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری به عنوان میهمان و سخنران حضور داشتند و مدیرعامل، مدیر سرمایه‌گذاری، مدیر اعتبارات صندوق پژوهش و فناوری برق و انرژی و مدیر تجاری سازی و اکتساب فناوری پژوهشگاه نیرو به معرفی خدمات صندوق شامل تسهیلات، ضمانت نامه و سرمایه گذاری و تشریح ظرفیت های بند ز تبصره 15 قانون بودجه سال 1400 کل کشور پرداختند.

در ابتدای این وبینار خدمات و ظرفیت‎های صندوق شامل معرفی صندوق و سهامداران، معرفی زمینه‌های حمایتی و خدمات اصلی صندوق و گزارش عملکرد تاکنون، چالش‌های تامین مالی در حوزه فناوری در مقاطع مختلف، معرفی انواع روش‌های سرمایه‌گذاری خطرپذیر، ساختار قرارداد‌های صندوق و فرآیند سرمایه گذاری، معرفی تسهیلات مالی، شرایط اعطای آن و فرآیند اعطای تسهیلات و معرفی انواع ضمانت نامه و شرایط صدور آن‌ها ارائه شد. 

در ادامه نشست با هماهنگی معاونت فناوری و دفتر تجاری سازی و اکتساب فناوری پژوهشگاه نیرو ظرفیت‌های بند ز تبصره ۱۵ قانون بودجه سال ۱۴۰۰ کل کشور مواردی از قبیل معرفی ساختار اجرایی، معرفی تسهیلات، امتیازات قابل ارائه به شرکت‌ها و صنایع مشارکت کننده و سازوکار انعقاد قرارداد برای حاضرین در وبینار ارائه شد.

در بخش بعدی سیدمهدی مدنی عضو هیات مدیره و ریاست کمیته دانش بنیان سندیکای صنعت برق به نمایندگی از بخش خصوصی درخواست داشتند تسهیلات بهینه سازی الگوی مصرف و نحوه ارائه خدمات صندوق‌های پژوهش و فناوری و خط اعتباری اختصاص داده شده به صندوق ها، اطلاع رسانی و اعلام شرایط بصورت شفاف انجام گیرد و خدمات به شرکت‌های غیراز دانش بنیان در این حوزه تقویت شود. 

اهمیت اعلام جزئیات شرایط اختصاص تسهیلات نمونه سازی و تعداد دفعات اعطای این نوع تسهیلات به شرکت‌ها به منظور کوتاه شدن فرآیند اعطای تسهیلات و تجدید نظر شرط دانش بنیانی در مقطع نمونه سازی و سخت گیرانه بودن تضامین اخذ شده از شرکت‌ها از موارد دیگری بود که توسط رئیس کمیته دانش بینان سندیکا مطرح شد. 

مدنی در پایان آمادگی خود را جهت انتقال مشکل‌ها و چالش‌های شرکت‌های زیر مجموعه سندیکای صنعت برق ایران به صندوق و همچنین درخواست‌های صندوق از شرکت‎های زیر مجموعه آن تشکل جهت تسریع در ارائه خدمات و رفع نواقص اعلام کرد.

در بخش بعدی وبینار، شریف زاده دبیر ستاد توسعه فناوری‌های حوزه آب و انرژی جهت هم افزایی در اعطای تسهیلات بند ز به محور‌هایی اشاره کردند. وی با بیان اینکه به نمایندگی از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در کارگروه بند ز حضور دارند، در ابتدا شرکت‌هایی که مورد تایید دریافت تسهیلات بند ز هستند را به دو دسته تقسیم کردند: شرکت‌های دانش بنیان در حوزه برق و دانش بنیانی الزامی است و شرکت‌های فعال در حوزه بهینه سازی انرژی. 

وی اعلام کرد مکانیزم دیگری نیز در راستای حمایت از طرح‌های بهینه سازی الگوی مصرف تحت عنوان بازار بهینه‌سازی انرژی و محیط زیست وجود دارد که این مکانیزم نیز تامین کننده مالی هست و می‌تواند به شرکت‌ها جهت توجیه پذیری طرح‌ها و سود آوری بیشتر کمک کند که معاونت علمی در هر دو مکانیزم تامین مالی نقش و حق رای دارد و به طرح‌های فناورانه کمک مالی می‌کند.

شریف‌زاده در ادامه وظایف معاونت علمی را در راستای راه اندازی بازار بهینه سازی و محیط زیست و نحوه تهیه دستورالعمل (مصوبه ۹ مرداد ۱۴۰۰) این بازار ملی را تشریح کرد. هدف و انگیزه این بازار اجرای طرح‎های صرفه جویی در مصرف انرژی در بخش‎های غیرمولد مانند بخش خانگی است و پس از تایید طرح را به بخش‌های مولد و صنایع بزرگ انتقال می‎دهند که به اقتصاد کشور نیز کمک می‌کند.

در ادامه رضا پدیدار، رئیس کمیسیون انرژی و محیط‌زیست اتاق تهران اظهار کرد که در این اتاق شرکت‌های دانش بنیان به سه گروه نوع ۱، نوع ۲ و نوع ۳ مطابق با تقسیم بندی معاونت علمی، شناسایی شده اند که بنا به مطالعه میدانی در مورد شرکت‌های دانش بنیان کل کشور و گزارش آماری از ۶۰۳۵ شرکت دانش بنیان ۳۲۸۹ از آن‌ها شرکت‌های تولیدی هستند و ۵۴ درصد از فعالیت‌های فناورانه در کشور توسط این شرکت‌ها انجام می‌گیرد. 
وی افزود: طبق این مطالعه؛ سهم شرکت‌های دانش بنیان از اقتصاد ملی کشور در سال ۸۹، ۲۰۰۰ میلیارد ریال بوده است که در سال ۱۴۰۰ میزان فروش شرکت‌های دانش بنیان از ۹۰۰.۰۰۰ میلیارد فراتر رفته و رشد ۴۵۰ درصدی داشته است.

رئیس کمیسیون انرژی اتاق تهران در ادامه به نیاز شدید بهینه سازی و اصلاح الگوی مصرف صنعت انرژی کشور اشاره و پیشنهاد کرد که می‌توان از توانمندی شرکت‌های دانش بنیان جهت دریافت راهکارها، راه حل‌ها و روش‌های نوآورانه و فناورانه با هدف بهینه سازی انرژی استفاده کرد. 

پدیدار ارائه خدمات تسهیلات و ضمانت نامه در حوزه بهینه سازی انرژی را راهگشای مشکلات صنعت انرژی دانست و با اشاره به بلوغ و افزایش توانمندی شرکت‌های دانش بنیان در گذر زمان گفت: این شرکت‌ها امکان تامین مهمترین نیاز‌های صنایع اعم از نفت، گاز، برق و آب را دارند.

وی در ادامه خواستار اطلاع رسانی جامع در خصوص ظرفیت‌های مالی قابل ارائه به شرکت‌های مذکور شد و اعلام کرد که ورود بخش خصوصی و شرکت‌های دانش بنیان در این حوزه باعث کاهش هزینه ها، افزایش کیفیت و افزایش بهره وری صنایع انرژی می‌شود. همچنین تصریح کرد که برای رسوخ نوآوری به صنایع بزرگ باید راه برای سرمایه گذاری بخش خصوصی و پژوهش باز شود و دولت ریسک استفاده از محصولات داخلی را بپذیرد و فقط به عنوان نهاد ناظر و حامی در این اقدامات فعالیت کند.

رئیس کمیسیون انرژی اتاق تهران در ادامه به اهمیت همکاری صندوق با نهاد‌های دولتی و بخش خصوصی از جمله اتاق بازرگانی تهران پرداخت تا اهدافی، چون توسعه فعالیت‌ها برای شتاب دهی به روند شکاف فناوری با حمایت شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاق، توسعه شبکه همکاری فناورانه در راستای بحث هم افزایی، توسعه و تسریع معاملات فناوری از طریق ایجاد زیرساخت برای عرضه و تقاضای نیاز‌های فناورانه از طریق جلب سرمایه‌گذاری و تسهیل روند تجاری¬سازی توسط صندوق و نهاد‌های مربوطه محقق شود و شرکت‌های دانش بنیان بتوانند با ظرفیت‌های موجود صندوق، فعالیت هایشان را توسعه دهند.

وی در پایان آمادگی کمیسیون اتاق بازرگانی صنایع و معادن تهران و معاونت کسب و کار اتاق بازرگانی را جهت ارائه راه حل‌های متنوع برای اقدامات مهم به منظور کاهش ریسک و استفاده از خدمات شرکت‌های دانش بنیان براساس مطالعه میدانی اتاق بازرگانی تهران، اعلام کرد. همچنین یادآور شد که طرح‌های متنوع و زیادی در خصوص بهینه سازی الگوی مصرف و صرفه‌جویی انرژی توسط اتاق بازرگانی تهران شناسایی شده و آماده همکاری و معرفی طرح‌ها به صندوق هستند. 

در بخش بعدی وبینار بهروز مدیر دبیرخانه کارگروه صندوق‌های پژوهش و فناوری در خصوص فعالیت‌های کلی صندوق‌های پژوهش و فناوری گفت: با توجه به اثراتی که سرمایه گذاری‌ها و فعالیت‎های صندوق‌های پژوهش و فناوری در حوزه استارت‌آپ‌ها و دانش بنیان‌ها داشته است به شرایطی رسیدیم که بدلیل رشد قابل توجه پرتفوی کلی شرکت‌های دانش بنیان، تعدادی از شرکت‌ها و نهاد‌های بازار بورس و سرمایه گذار علاقه‌مند به ورود در این فضا شوند. 

وی ادامه داد: هدف از ایجاد صندوق‌های پژوهش و فناوری کمک به فناوری و تسهیل در ارائه خدمات تسهیلات و ضمانت نامه است. در ادامه گزارش کلی در خصوص فعالیت‌های صندوق‌های پژوهش و فناوری ارائه و اعلام شد که خدمات قابل ارائه توسط صندوق ها؛ با توجه اصلاح قانون تضامین دولتی و بطور قانونی؛ اعم از ارائه انواع تسهیلات و ضمانت نامه به متقاضیان مشابه و هم ردیف با بانکهاست و از شرکت‌های فعال و دانش بنیان در حوزه‌های فعالیت صندوق‌های پژوهش و فناوری دعوت به عمل آمد تا از این پتانسیل استفاده کنند.


امتیاز دهید :


ارسال نظر
captcha
ارسال نظر
captcha
ارسال نظر

ماهنامه ستبران

آرشیو

طراحی سایت از پارسیان مهر

© تمامی حقوق این وب سایت محفوظ و متعلق به سندیکای صنعت برق ایران است.