محل مصرف درآمدهای حاصل از اصلاح قیمت برق مشخص شد/ مالیات بر ارزش افزوده یک درصد افزایش یافت

نمایندگان مجلس هفته گذشته در جریان بررسی بخش درآمدی و هزینه‌ای لایحه بودجه سال 1403 کل کشور چند مصوبه درباره مالیات بر ارزش افزوده و صنعت برق داشتند.
محل مصرف درآمدهای حاصل از اصلاح قیمت برق مشخص شد/ مالیات بر ارزش افزوده یک درصد افزایش یافت
تاریخ : ۱۴۰۲/۱۱/۰۸

در جریان بررسی لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ نمایندگان مردم در مجلس به ریاست محمد باقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی موارد زیر را به تصویب رساندند.

تبصره 6:
بند (س): در سال 1403 نرخ مالیات بر ارزش افزوده موضوع ماده 7 قانون مالیات بر ارزش افزوده مصوب سال 1400، به میزان یک واحد درصد افزایش می‌یابد. متناسب سازی حقوق بازنشستگان لشکری، کشری و صندوق فولاد از محل منایع حاصل از این بند انجام می‌شود.

طبق بند الحاقی 3، مجمع فعالیت ها، نرخ صفر مالیاتی، کاهش نرخ مالیاتی و سایر مشوق های مالیاتی اشخاص حقیقی و حقوقی از محل مجموع درآمدهای حاصله برای عملکرد سال‌های 1402 و 1403 به استثنای موارد مندرج در ماده 139 قانون مالیات های مستقیم، قانون جهش تولید دانش بنیان و معافیت های دارای سقف زمانی مشخص برای اشخاص حقوقی تا 5 میلیون میلیارد ریال و اشخاص حقیقی تا پانصد میلیارد (500000000000)ریال قابل  اعمال است. 

تبصره 7: 

 

بند (ح): نقل و انتقال اموال و دارایی ها از شرکت های توزیع نیروی برق به شرکت مادر تخصصی توانیر و بالعکس از سال 1396 به بعد (مشروط به ثبت اطلاعات اموال غیرمنقول شرکت های مذکور در سامانه «سادا» وزارت امور اقتصادی و دارایی) از پرداخت سود سهام ابرازی و هر گونه مالیات معاف است. 

بند (خ): وزارت نیرو مکلف است درآمدحای حاصل از اصلاح بهای برق صنایع موضوع ماده 3 قانون مانع زدایی از توسعه صنعت برق مصوب سال 1401 را تا سقف چهارصدهزار میلیارد (400000000000000) ریال هزینه کند. 

ردیف یک بند (ص) : عوارض موضوع ماده (5) قانون حمایت از صنعت برق کشور مصوب سال 1394 به میزان ده ‌درصد (10%) مبلغ برق مصرفی در سقف هشتاد و نه هزار میلیارد (89،000،000،000،000) ریال تعیین می‌شود؛ مشترکان برق روستایی و عشایری مجاز، از شمول حکم این جزء معافند.

سی و پنج درصد (35%) از این منابع به‌حساب شرکت توانیر نزد خزانه‌داری کل کشور برای حمایت از توسعه و نگهداری شبکه‌های برق روستایی و جابه‌جایی تیر برق در معابر روستایی و شصت و پنج درصد (65%) مابقی برای تولید برق تجدیدپذیر و پاک و توسعه فناوری‌های تجدیدپذیر با اولویت روستایی، عشایری، خانوارهای کم‌درآمد تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی کشور و خانواده های دارای 4 فرزند و بیشتر زیر 20 سال و رزمندگان معسر، به‌حساب سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق (ساتبا) نزد خزانه‌داری کل کشور واریز می‌گردد تا بر اساس مبادله موافقتنامه با سازمان برنامه و بودجه کشور به‌صورت کامل به‌مصرف برسد.

ردیف (2) بند (ص):  به‌استناد ‌ماده (12) قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (2) به هر یک از وزارتخانه‌های نفت و نیرو از طریق شرکتهای تابعه ‌ذی‌ربط اجازه داده می‌شود ماهانه از هر واحد مسکونی مشترکان گاز مبلغ چهار ‌هزار (4.000) ریال، از هر واحد مسکونی مشترکان برق مبلغ سه هزار (3.000) ریال و از هر یک از واحدهای تجاری مشترکان گاز و برق مبلغ سی هزار (30،000) ریال أخذ و ‌‌به‌عنوان منابع داخلی نزد خزانه‌داری کل کشور واریز کنند. وزارتخانه‌های نفت و نیرو مکلفند گزارش مبالغ پرداختی شرکتهای بیمه‌ای از محل منابع این جزء را از شرکتهای مذکور، أخذ نمایند. شرکتهای بیمه‌گر با هماهنگی وزارتخانه‌های نفت و نیرو مکلفند با صدور بیمه‌نامه، مشترکان را از حقوق خود مطلع و متناسب با مبلغ دریافتی شرکت بیمه مربوط، خسارات واردشده را جبران نمایند. 

تبصره 9: 

ردیف یک بند الف: حقوق گمرکی کلیه ماشین آلات و تجهیزات (با رعایت ماده 3 قانون جهش تولید دانش بنیان مصوب سال 1401)، قطعات و مواد اولیه و واسطه ای را به دو درصد کاهش دهد. 

جزء سه بند (ص): در  اجرای مواد (۲) و (۴) قانون تأسیس صندوق بیمه همگانی حوادث طبیعی مصوب ۱۳۹۹/۸/۵حداکثر حق بیمه پایه سالانه هر واحد مسکونی دارای انشعاب قانونی برق در سال ۱۴۰۳ به مبلغ ۳ میلیون ریال تعیین می‌شود که سهم مالکان به مبلغ سالانه ۹۰۰ هزار ریال توسط وزارت نیرو از طریق درج در قبوض برق واحدهای مسکونی دریافت و به حساب صندوق مذکور نزد خزانه‌داری کل کشور واریز می‌شود. مالکان واحدهای مسکونی تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی کشور و سایر افرادی که از پرداخت ناتوان هستند، از پرداخت این حق بیمه معافند.

 

بند (چ) تبصره (۶):

به وزارت امور اقتصادی و دارایی (سازمان امور مالیاتی کشور) اجازه داده می‌شود مالیات و عوارض ارزش‌افزوده مؤدیان مالیات بر ارزش‌افزوده بابت هر یک از دوره‌های سنوات ۱۳۸۷ تا ۱۴۰۰ که اظهارنامه‌های خود را در موعد مقرر تسلیم ننموده و تاکنون مورد رسیدگی قرار نگرفته‌اند و مالیات آن‌ها نیز برآورد نگردیده است را از طریق حسابرسی سامانه‌ای (سیستمی) بر اساس میزان فعالیت، اطلاعات موجود در سامانه‌های مالیاتی، سوابق مالیاتی پرونده عملکرد و با توجه به میزان اعتبارپذیری خرید کالا و خدمات فعالیت مؤدیان مذکور، بر اساس دستورالعملی که به پیشنهاد سازمان امور مالیاتی کشور ظرف یک‌ماه پس از لازم الاجراء شدن این قانون به‌تصویب وزیر امور اقتصادی و دارایی می‌رسد، تعیین و اظهار‌نامه برآوردی تولید نماید. در صورت اعتراض این‌گونه مؤدیان به مالیات تعیین‌شده پرونده قابل طرح در هیأت موضوع تبصره (۱) ماده (۲۱۶) قانون مالیات‌های مستقیم خواهد بود.

جرایم مودیانی که مجموع مالیات تعیین شده در اجرای این بند ۵ برابر سقف موضوع ماده ۴۸ قانون مالیاتی مستقیم در سال ۱۴۰۳ باشد مشروط به پرداخت مالیات و عوارض حداکثر ظرف یک سال از تاریخ ابلاغ برگ مالیات قطعی بخشیده می‌شود، حکم این بند در پرونده‌های مالیات بر ارزش افزوده سنوات مذکور و همچنین سنوات ۱۴۰۱ تا ۱۴۰۲ صاحبان مشاغل، اشخاص حقیقی که پرونده هر یک از آن‌ها قطعی نشده است تسریع می‌یابد.

بند (خ) تبصره (7):

وزارت نیرو مکلف است درآمدهای حاصل از اصلاح بهای برق صنایع موضوع ماده (3) قانون مانع‌زدایی از توسعه صنعت برق مصوب سال 1401 را تا سقف چهارصد هزار میلیارد(400.000.000.000.000) ریال را به شرح زیر هزینه نماید:

ردیف1

بیست و پنج درصد (25 درصد) بابت خرید تضمینی برق تجدیدپذیر ‌‌‌‌‌‌‌

ردیف2

بیست درصد (20 درصد) بابت مطالبات تولیدکنندگان و پیمانکاران صنعت برق

ردیف3

 پانزده درصد (15 درصد) برای حمایت از طرحهای بهینه‌سازی مصرف برق ‌‌‌‌‌‌‌

ردیف4

 بیست درصد (20 درصد) بابت اتمام طرحهای نیمه‌تمام صنعت برق با اولویت نوسازی شبکه فرسوده انتقال برق ‌‌‌‌‌‌‌

ردیف5

 ده درصد (10 درصد) بابت تأمین برق شهرکها و نواحی صنعتی ‌‌‌‌‌‌‌

ردیف6

 ده درصد (10 درصد) بابت هوشمندسازی شبکه توزیع (رؤیت‌پذیری و نظارت(کنترل) پذیری) با اولویت پست‌های توزیع، مشترکان پرمصرف با بیش از دوبرابر الگوی مصرف.

 

 


امتیاز دهید :


ارسال نظر
captcha
ارسال نظر
captcha
ارسال نظر

ماهنامه ستبران

آرشیو

طراحی سایت از پارسیان مهر

© تمامی حقوق این وب سایت محفوظ و متعلق به سندیکای صنعت برق ایران است.