درخواست چند تشکل پایین‌دستی از شرکت صنایع ملی پتروشیمی برای مدیریت بازار PVC

چند تشکل صنایع پایین دستی و پلیمری ضمن درخواست از مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران جهت مدیریت بحران بازار پی وی سی، اعلام کردند که در صورت ادامه روند فعلی این بازار، شرکت‌های فعال در این حوزه، به سمت ورشکستگی پیش خواهند رفت.
درخواست چند تشکل پایین‌دستی از شرکت صنایع ملی پتروشیمی برای مدیریت بازار PVC
تاریخ : ۱۳۹۸/۱۲/۲۶

چند تشکل صنایع پایین دستی و پلیمری ضمن درخواست از مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران جهت مدیریت بحران بازار پی وی سی، اعلام کردند که در صورت ادامه روند فعلی این بازار، شرکت‌های فعال در این حوزه، به سمت ورشکستگی پیش خواهند رفت. 

در این نامه که به امضای تشکل‌هایی از قبیل سندیکای صنعت برق ایران، انجمن تولیدکنندگان لوله و اتصالات PVC، انجمن صنایع پروفیل PVC درب و پنجره ایران، انجمن تولیدکنندگان مستربچ و کامپاند، انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان چرم مصنوعی ایران، جامعه مدیران و متخصصین صنعت کفش ایران، انجمن تولیدکنندگان سیم و کابل ایران و انجمن تولیدکنندگان صنایع کفش ماشینی قم رسیده است، راه‌حل‌هایی برای خروج از بحران پی وی سی نیز ارائه شده است. 

در ابتدای نامه تاکید شده است که متاسفانه ماه‌های متمادی است، رقابت نامتعارف و غیرمنطقی در فرآیند تامین مواد اولیه مورد نیاز از بورس کالا وجود دارد. رشد قیمت‌ها به تبع رقابت‌های بسیار بالا برای خرید که به افزایش جدی قیمت تمام شده مواد اولیه مورد نیاز منجر شده، علاوه بر آنکه به زیان همه فعالان بازار بوده، آسیب‌های جدی و جبران‌ناپذیری به صنعت پی وی سی کشور وارد کرده است.

عدم تعادل بخشی در نحوه عرضه نقدی و سلف PVC وکاهش چشمگیر عرضه نقدی، تلاطمات بورس را به طور فزاینده‌ای افزایش داده، به صورتی که درصد رقابت برای خرید پی وی سی گرید S 65 و E6834 در هفته جاری به ترتیب به ۴۴ و ۴۷ درصد رسانده و نهایتا مسئولین بورس کالا را به ابطال معاملات رهنمون ساخته است.

در شرایطی که میزان تولید سالانه PVC کشور، بیش از نیاز داخلی است. بیم آن می‌رود که با استمرار وضعیت موجود و عدم اصلاح مکانیسم ناکار آمد فعلی، صنایع پایین دست PVC که از قدمتی ۷۰ ساله در کشور برخوردارند و تأمین کننده طیف وسیعی از نیاز‌های کشور هستند، به ورطه نابودی و تعطیلی کشیده شوند.

در پایان نامه از معاون وزیر نیرو و مدیرعامل شرکت پتروشیمی ایران در خواست شده است به منظور برون رفت از آشفتگی‌های به وجود آمده و پیشگیری از تعمیق بحران پدید آمده در زنجیره تأمین و حفظ اشتغال صنایع تکمیلی پتروشیمی، نسبت به مساعدت با پیشنهادات مطرح شده به شرح زیر اقدام کنند:

*اعمال مجدد مکانیسم تنظیم‌گری مؤثر در نحوه عرضه و تقاضای رزین PVC که در هفت ماهه ابتدایی سال مثمر ثمر واقع شده است. 

*اعمال تمهیدات لازم به منظور شکستن حباب به وجود آمده، با رعایت کف عرضه ۱۰۰۰۰۰ تنی انواع گرید‌های PVC و جبران فرصت از دست رفته ناشی از ابطال معاملات ۸۱۱، ۱۰ تنی مورخ ۱۲ اسفند ۹۸، با مجموع عرضه ۲۰۰۰۰۰ تنی PVC در معاملات آتی مورخ ۱۹ اسفند ۹۸ بورس کالا و با شرایط ۷۰٪ نقد و ٣۰٪ سلف. 

*امکان برگزاری نشست مشترک انجمن‌های مربوطه با مسئولان و کارشناسان شرکت ملی صنایع پتروشیمی و نهاد‌های ذیربط در زنجیره تأمین (شامل: دفتر توسعه صنایع پایین دست پتروشیمی، وزارت صمت. بورس کالا و …)، به منظور چاره‌اندیشی و اعمال تمهیدات لازم در تبیین رقابت‌های مجاز، بررسی راهکار‌های مؤثر در جهت کنترل تقاضا‌های کاذب و سهمیه‌های غیرواقعی سامانه بهین‌یاب و تعادل بخشی به نحوه عرضه انواع PVC در ماه‌های آتی

*امکان تخصیص ارز، جهت واردات گرید‌های PVC مورد نیاز صنایع، براساس قیمت‌های جهانی، به منظور حفظ رقابت‌پذیری محصولات نهایی در بازار‌های داخلی و خارجی

انتهای پیام/ 


امتیاز دهید :


ارسال نظر
captcha
ارسال نظر
captcha
ارسال نظر

ماهنامه ستبران

آرشیو

طراحی سایت از پارسیان مهر

© تمامی حقوق این وب سایت محفوظ و متعلق به سندیکای صنعت برق ایران است.