مهدی مسائلی در گفت‌و‌گو با انتخاب:

دولت پول صنعت برق را نمی‌دهد/ توسعه انرژی‌های خورشیدی بدون پول بی‌نتیجه است

دبیرکل سندیکای صنعت برق ایران گفت: در این ایام یکی از کارهایی که به خود دولت وابسته بود، کاهش فشارهای مالیاتی و تأمین اجتماعی و بانکی بر بخش خصوصی برق بود که باز هم همکاری خاصی نشد. بخش خصوصی مکلف است وظایف خود را انجام دهد، اما دولت خود را مکلف به ارائه خدمات نمی‌داند و پول صنعت برق را هم نمی‌دهد.
دولت پول صنعت برق را نمی‌دهد/ توسعه انرژی‌های خورشیدی بدون پول بی‌نتیجه است
تاریخ : ۱۴۰۴/۰۵/۰۶

بحران برق به جایی رسیده که برخی از شهرها به جای ۲ ساعت، ۴ یا ۶ ساعت قطعی برق را تجربه می‌کنند. گزارش‌های متعددی از این موضوع وجود دارد که برخی علت آن را فقدان آب و بی‌برنامگی در سال گذشته می‌دانند. نکته مهم اینجاست که مشخص نیست روند فعلی تا کجا پیش خواهد رفت. آیا تابستان سال دیگر وضعیت بهتر می‌شود یا بدتر؟ 

مهدی مسائلی، دبیرکل سندیکای صنعت برق، درباره تشدید قطعی برق به «انتخاب» گفت: قطعی برق فعلی اتفاق عجیبی نیست. درست است که خود من و شما هم دچار قطعی برق می‌شویم. همه ما از فقدان برق در زندگی به مشکل برمی‌خوردیم، اما مشکلات جدی‌تری از جمله فقدان آب برای ما ایجاد شده است که این موضوع در صنعت بیشتر احساس می‌شود.

در تولید نیروگاه‌ها مسأله آب باید حل شود. اگر آب در نیروگاه نباشد، رسما نیروگاه کار نمی‌کند. از سوی دیگر منابع مالی این صنعت از گذشته تا امروز هم تأمین نشده است. این عوامل به علاوه کمبود سوختی که در زمستان هم دیده شد، باعث قطعی برق است. آب، پول و سوخت را اگر نداشته باشیم، برق نخواهیم داشت. انرژی‌های خورشیدی هم اگر به عنوان راهکار ارائه شوند، بدون پول بی‌نتیجه است. قطعی برق از نظر اولویتی در کل نظام جمهوری اسلامی در اولویت چندم است. اگر این اولویت‌ها در کلان مشخص شود، قاعدتاً اثربخشی‌ها می‌تواند متفاوت باشد. 

وی در رابطه با میزان قطعی برق بیان کرد: ما سال قبل طبق آماری که از سمت توانیر ارائه شده، ۱۷ هزار مگاوات کسری برق داشتیم. سال قبل یکی از منابع تأمین برق، نیروگاه‌های آبی بود. این اشتباه باعث شد امروز پای بی‌آبی بنشینیم. خیلی از مشکلات آبی ما ناشی از در مدار بودن نیروگاه‌های آبی در سال قبل است. با وجود فقدان نیروگاه‌های آبی، حدود ۲۰ هزار مگاوات ناترازی قطعی داریم. فرض کنیم ۳ هزار مگاوات هم خورشیدی وارد مدار شود، اما باز هم مثل سال قبل کسری داریم که منهی شرایط امسال یعنی افزایش مصرف در پمپ‌های آب و دستگاه‌های تصفیه آب است. مناطقی از ایران که معمولاً به دلیل نوع اقلیم کمتر نیاز به وسایل سرمایشی داشتند، به علت تغییر اقلیم نیازمند دستگاه‌های سرمایشی شده‌اند. قاعدتاً می‌توان انتظار داشت که کسری ما خیلی بیشتر از سال قبل باشد. ما چاره‌ای جز بهینه مصرف کردن نداریم، چون واقعاً آب و برق نیست. این فقدان را باید با آینده‌ای مبهم بپذیریم که فردا خیلی بدتر از امروز نباشد. 

او درباره بحران اقتصادی در پی قطعی برق بیان کرد: موضوع قطعی برق در سراسر کشور اعمال می‌شود. ما اگر فرض کنیم در خانه نشستیم و برق قطع نمی‌شود، به جای آن نان‌آور خانه در خانه نشسته و سرکار نیست. این نشان می‌دهد برق فعلی در خانه به نفع ما نیست، چون درآمدی نداریم که با آن قبض برق را پرداخت کنیم. خیلی مهم است که خانه‌ها برق داشته باشند، اما اگر چرخ صنعت نچرخد، مشکلات چند برابر می‌شود. آسایش خانوار بدون پشتوانه اقتصادی پایدار نخواهد بود. ما به جای اینکه برق صنایع را سه روز در هفته قطع کنیم، تلاش کنیم فرهنگ‌سازی کنیم تا اقتصاد ما از هم نپاشد. 

او افزود: در این ایام یکی از کارهایی که به خود دولت وابسته بود، کاهش فشارهای مالیاتی و تأمین اجتماعی و بانکی بر بخش خصوصی برق بود که باز هم همکاری خاصی نشد. بخش خصوصی مکلف است وظایف خود را انجام دهد، اما دولت خود را مکلف به ارائه خدمات نمی‌داند و پول صنعت برق را هم نمی‌دهد. 

دبیرکل سندیکای صنعت برق، درباره افزایش مصرف برق با تغییر اقلیم گفت: تا چندی پیش برق کشاورزی ۵ ساعت قطع می‌شد و حالا ۶ ساعت قطع می‌شود.  ممکن است به جایی برسد که برق کشاورزی بیشتر قطع شود. صنایعی که یک روز قطعی برق داشتند الان ۳ روز برق ندارند. ما در تأمین برق پایه با مشکلاتی مواجهیم. اقلیم به گونه‌ای است که بدون وسایل سرمایشی نمی‌توانیم زندگی کنیم. درست است که دما را باید ۲۵ درجه تنظیم کنیم، اما همین دما هم برق می‌خواهد. از شمال تا جنوب از شرق تا غرب ما یک کشور ۴ فصل بودیم، اما الان یک فصل داریم. در اردبیل هم که مردم کولر استفاده نمی‌کردند امروز کولر روشن می‌کنند و تمام این عوامل دست به دست هم می‌دهد تا چنین اتفاقی پیش بیاید. 

او ادامه داد: سالی که نکوست از بهارش پیداست. ما از ابتدای سال با قطعی برق مواجه بودیم و در تابستان هم بیشتر درگیر آن هستیم. باید به موضوع آب در برق، توجه جدی داشت. تمام آپارتمان‌ها و خانه‌ها مجبور به نصب پمپ آب می‌شوند که پمپ آب مصرف‌کننده جدیدی است که به شبکه برق فشار مضاعف می‌آورد. اگر کیفیت آب هم پایین بیاید، دستگاه‌های تصفیه آب اضافه می‌شوند و آن هم به برق فشار می‌آورد. ما نمی‌توانیم انتظار بهتر شدن داشته باشیم، چون فعالان صنعت برق می‌گویند پول نداریم و نتیجه‌ای حاصل نمی‌شود. بخش خصوصی هم نمی‌تواند در این صحنه کار کند.


امتیاز دهید :


ارسال نظر
captcha
ارسال نظر
captcha
ارسال نظر

فصلنامه ستبران

آرشیو

طراحی سایت از پارسیان مهر

© تمامی حقوق این وب سایت محفوظ و متعلق به سندیکای صنعت برق ایران است.