مدیر عامل شرکت پارس سوئیچ در گفتگو با روابط عمومی سندیکا مطرح کرد

نبود ضمانت‌نامه‌های بانکی مهم‌ترین چالش صادرات

«حجم بالای مطالبات از وزارت نیرو مهمترین چالش فعالان صنعت برق است.» این بخشی از گفته‌های غلامرضا فرساد مدیرعامل شرکت پارس سوئیچ در گفتگو با روابط عمومی سندیکاست.
نبود ضمانت‌نامه‌های بانکی مهم‌ترین چالش صادرات
تاریخ : ۱۴۰۲/۰۸/۲۵

«حجم بالای مطالبات از وزارت نیرو مهمترین چالش فعالان صنعت برق است.» این بخشی از گفته‌های غلامرضا فرساد مدیرعامل شرکت پارس سوئیچ در گفتگو با روابط عمومی سندیکاست. او که معتقد است دریافتی و پرداختی‌های توانیر با هم نمی‌خواند و دخل و خرج این صنعت زیرساختی متعادل نیست، می‌گوید که سندیکا تلاش زیادی برای وصول مطالبات اعضای خود داشته و آن را از کانال دولت گرفته تا نمایندگان مجلس پیگیری کرده است اما به نظر می‌رسد که عزم لازم برای نقدشوندگی این بدهی وجود ندارد. 

او همچنین با انتقاد از نبود حمایت‌های لازم از شرکت‌های بزرگ دانش‌بنیان گفت: برخی از مسئولان گمان می‌کنند که تنها باید شرکت‌های کوچک دانش‌بنیان حمایت شوند. این در حالی است که اگر شرکت‌های بزرگ رونق پیدا کرده و شکوفا شوند، به دنبال آن شرکت‌های کوچک هم رشد می‌کنند.  متن کامل گفتگوی سندیکای صنعت برق با غلامرضا فرساد مدیرعامل شرکت پارس سوئیچ را در ادامه می‌خوانید: 

بیست و سومین نمایشگاه بین المللی صنعت برق را چطور ارزیابی می‌کنید؟ این نمایشگاه نسبت به سال‌های گذشته چه تفاوت‌هایی داشته است؟

تعداد شرکت‌کنندگان در نمایشگاه امسال نسبت به سال‌های گذشته خیلی بیشتر شده و به استناد آمار اعلامی از طرف وزارت نیرو، رشد حدود ۶۰ درصدی را تجربه کرده است. جدای از این شاهد استقبال خوبی هم از طرف بازدید کنندگان بودیم. 

حضو هیئت‌های خارجی را چطور ارزیابی می‌کنید؟ آیا نشست‌ها و مذاکراتی را هم با آن‌ها برای حضور و فروش بیشتر محصولات خود در بازار کشور‌های هدف داشته‌اید؟

 
بیشتر مراجعه‌کنندگان خارجی این نمایشگاه را چینی‌ها تشکیل می‌دهند. البته آن‌ها بیش از اینکه به دنبال سرمایه‌گذاری و انجام پروژه‌های مشترک و تولید در ایران باشند، دنبال فروش محصولات خود هستند. 

مهم‌ترین چالش شما به عنوان یکی از فعالان صنعت برق چیست؟

مطالبات ما از وزارت نیرو و ناترازی مالی صنعت برق مهم‌ترین چالش فعالان این صنعت است. با وجود اینکه برق یک صنعت زیرساختی است، اما مشکلات مالی شرکت توانیر شرایط سخت و پیچیده‌ای را پیش روی فعالان این صنعت قرار داده است. 

به دلیل حجم بالای بدهی‌های وزارت نیرو بسیاری از شرکت‌های کوچک فعال در این صنعت در آستانه ورشکستگی هستند. شرکت‌های متوسط و بزرگ هم با گرفتن قرض و وام از نهاد‌های مالی فعالیت می‌کنند. اما چالش دیگر ما دردسر‌های مربوط به تامین مالی است. خواسته ما از دولت و حاکمیت فراهم آوردن شرایطی برای دریافت تسهیلات با نرخ سود‌های مناسب است. 

طلب شما از دولت چقدر است؟

شرکت پارس سوئیچ چیزی حدود ۳۵۰ میلیارد تومان از وزارت نیرو طلب دارد. 

اما شرکت شما یک شرکت دانش بنیان است، با توجه به انتخاب عنوان سال، انتظار می‌رفت که مورد حمایت قرار گیرید. آیا این اتفاق رخ نداده است؟

متاسفانه با وجود همه شعار‌هایی که داده می‌شود، از شرکت‌های بزرگ و تولیدکننده دانش بنیان حمایتی صورت نمی‌گیرد و تسهیلاتی به آن‌ها پرداخت نمی‌شود. برخی از مسئولان گمان می‌کنند که تنها باید شرکت‌های کوچک دانش‌بنیان حمایت شوند، این در حالی است که اگر شرکت‌ها بزرگ رونق پیدا کرده و شکوفا شوند، به دنبال آن شرکت‌های کوچک هم رشد می‌کنند. 

خواسته شما از سندیکا چیست؟

همانطور که اشاره کردم حجم بالای مطالبات از دولت مهم‌ترین مشکل ماست. ورودی‌ها و خروجی‌های صنعت برق با هم نمی‌خواند و دخل و خرج این صنعت زیر ساختی متعادل نیست. سندیکا تلاش زیادی برای وصول مطالبات اعضای خود داشته و آن را از دولت گرفته تا نمایندگان مجلس پیگری کرده است. اما به نظر می‌رسد که عزم لازم برای نقد شوندگی این بدهی وجود ندارد. 

آیا برنامه‌ای هم برای صادرات دارید؟

محصولات ما از نظر کیفیت قابل رقابت با محصولات مشابه خارجی است. اما اصلی‌ترین چالش ما برای صادرات مسائل بانکی است. معمولا روال کار اینطور است که یک شرکت برای حضور و فروش محصولات خود در بازار‌های هدف باید در مناقصه‌ها شرکت کند. در این مناقصه‌ها نه تنها مدارک مربوط به توانایی فنی ارائه و مورد ارزیابی قرار می‌گیرد، بلکه شرکت‌ها موظف هستند که ضمانت‌نامه‌های معتبر مالی را ارائه کنند. این در حالی است که شرکت‌های ایرانی به دلیل تحریم‌ها و البته نبود تبادلات بانکی و حمایت‌های مالی لازم، چنین امکانی را ندارند. 


امتیاز دهید :


فصلنامه ستبران

آرشیو

طراحی سایت از پارسیان مهر

© تمامی حقوق این وب سایت محفوظ و متعلق به سندیکای صنعت برق ایران است.