چالش نیروی انسانی در شرایط بحران اقتصادی صنعت امروز

تحریم، بحران اقتصادی، گرانی، مشکلات انتقال ارز، مطالبات پرداخت نشده، فساد اداری، تغییرات روزانه قوانین و دستورالعمل ها، مشکلات گمرکی، هزینه های بالای تسهیلات بانکی، مالیات، بیمه تامین اجتماعی، کسری نقدینگی و ... مشکلات بسیار دیگر هستند که تولید و صنعت را در کشور ما با چالش روبرو کرده است.
چالش نیروی انسانی در شرایط بحران اقتصادی صنعت امروز
تاریخ : ۱۴۰۰/۰۹/۱۷

رضا راجی کرمانی؛ رییس هیات مدیره و مدیرعامل شرکت پیرامون سیستم قشم: 

 

تحریم، بحران اقتصادی، گرانی، مشکلات انتقال ارز، مطالبات پرداخت نشده، فساد اداری، تغییرات روزانه قوانین و دستورالعمل ها، مشکلات گمرکی، هزینه های بالای تسهیلات بانکی، مالیات، بیمه تامین اجتماعی، کسری نقدینگی و ... مشکلات بسیار دیگر هستند که تولید و صنعت را در کشور ما با چالش روبرو کرده است. دولت سیزدهم کشور را با تمام موارد فوق تحویل گرفته است و قول داده که با برنامه ریزی تمام آنها را از سر راه تولید و صنعت بردارد که می دانیم نه کار ساده ای است و نه در مدت زمان کوتاهی قابل انجام است. اما فرض کنیم که مشکل تحریم برطرف گردید، فروش نفت از سر گرفته شد، مشکلات بین المللی بانکی و انتقال پول برطرف گردید، دلارها مانند دولت نهم و دهم- میلیارد میلیارد به سمت کشور سرازیر گردید، واردات کالاهای اساسی، مشکلات معیشتی و اقتصادی جامعه را بر طرف کرد، دولت سیزدهم به همراهی دو قوه دیگر فساد اداری را ریشه کن ساخت و قوانین و دستورالعمل های گمرکی، بانکی، بیمه ای و ... به روال صحیح و مرسوم در کشورهای توسعه یافته اصلاح گردید؛ آیا مشکلات تولید و صنعت تنها موارد فوق است؟

یکی از اساسی ترین مشکلاتی که جامعه ما بصورت اعم و جامعه صنعتی بصورت اخص با آن دست به گریبان است چالش نیروی انسانی است که نه به تحریم ارتباطی دارد و نه دستورالعمل های گمرکی و بانکی!

نیروی انسانی یا همان مهندسان، کارگران و کارمندان شرکتها و کارخانه ها و کارگاه های تولیدی گرچه از نظر ساختارهای تولید بخشی از سرمایه هر شرکت به حساب می آیند و دستمزد پرداختی به آنان جزء هزینه های تمام شده تولید محسوب می شود، اما این محاسبات ریاضی نباید ما را از جنبه انسانی این سرمایه غافل نماید.

اخیراً در برخی از شبکه های اجتماعی کلیپی منتشر شد که تعدای آدمک در حال چرخاندن چرخی بودند و هرچقدر سکه بیشتر در کنار هر آدمک قرار می گرفت، سرعت چرخش چرخ تندتر می گشت! این کلیپ انتقاد بسیاری از آگاهان آشنا به منابع انسانی را بدنبال داشت زیرا که به کار پرسنل با دید صرفاً مادی پرداخته و تاکید نموده بود. پرسنل یک سازمان ماشین بخار نیستند که هرچقدر سوخت بیشتری به آنان تزریق شود سرعت کار آن بالاتر رود! انتشار این کلیپ در شبکه های اجتماعی اگر به عمد و در جهت تخریب افکار کارفرمایان و کارکنان سازمان های کشور نباشد، موجب کاهش ارزش کار و کارگر خواهد بود. اما دلیلی که موجب سرعت انتشار این کلیپ گردیده، قطعاً مشکلات معیشتی است که اکثر کارمندان و کارگران کشور با آن دست به گریبان هستند.

این قشر با دریافت حقوق ثابت ماهانه (که گاهاً با تاخیر یکی دو ماهه نیز روبروست) دیگر توانی برای مقابله با گرانی های روز افزون را ندارند و انتظار دارند که در قبال کارکرد خود، از حداقل درآمدی که کفاف گذران روزانه را بدهد برخوردار باشند. از طرف دیگر افزایش هزینه های دستمزد متناسب با افزایش تورم برای شرکت های تولیدی که خود با مشکلات عدیده ای که در ابتدای این بحث مطرح گردید امکان نداشته و موجب تعطیلی بیشتر کارخانه ها و کارگاه های تولیدی داخل خواهد شد و این امر مشکلات اجتماعی و اقتصادی بیشتری را برای کشور ایجاد خواهد کرد.

شناخت نیازهای مادی و معنوی کارکنان یک سازمان می تواند به گذر کشور از بحران فعلی کمک نماید. همکاری و همیاری و درک متقابل کارفرما و کارکنان سازمان، تنها راه برون رفت از معضل مطروحه می باشد. طرح مشکلات و اخذ مشورت از تمامی سطوح پرسنلی از مدیران میانی و سرپرستان تا تکنسین و کارگران یک سازمان می تواند تعاملی ایجاد نماید که تا حد زیادی کسری مالی را جبران کند. کارکنان یک شرکت در صورتی که صداقت و همراهی مجموعه مدیریتی را باور داشته باشند قطعاً در کنار سازمان خواهند ماند و مشکلات مالی و اقتصادی را بهتر تحمل خواهند کرد.

همراهی، قدردانی و درک مشکلات کارکنان از سمت مدیریت سازمان موجب همراهی، قدردانی و درک مشکلات سازمان از سمت کارکنان خواهد شد و این نکته ای است که از دید بسیاری از مدیران صنعتی ما دور مانده است.


امتیاز دهید :


ارسال نظر
captcha
ارسال نظر
captcha
ارسال نظر

ماهنامه ستبران

آرشیو

طراحی سایت از پارسیان مهر

© تمامی حقوق این وب سایت محفوظ و متعلق به سندیکای صنعت برق ایران است.