در جلسه هیات مدیره تاکید شد؛

ضرورت تحلیل اختلاف شاخص‌های تعدیل سازمان برنامه و بودجه

سی و هفتمین جلسه هیات مدیره سندیکای صنعت برق ایران، یازدهم دی ماه سال جاری با حضور اعضا و بازرسان به صورت حضوری و آنلاین برگزار شد.
ضرورت تحلیل اختلاف شاخص‌های تعدیل سازمان برنامه و بودجه
تاریخ : ۱۴۰۱/۱۰/۱۹

در ابتدای جلسه رئیس هیات مدیره سندیکا گزارشی از جلسه کمیسیون انرژی اتاق ایران با حضور احمد زارعت‌کار، مدیرکل انرژی سازمان برنامه ‌و بودجه ارائه و تصریح کرد که در جلسه مذکور ناترازی‌های حوزه انرژی، کمبود نقدینگی و ... بعنوان چالش‎های صنعت برق عنوان شد. همچنین در این جلسه پیشنهادات و راهکارهای سندیکا در خصوص برنامه هفتم توسعه مطرح و تاکید شد که با توجه به معوق ماندن تدوین برنامه هفتم، سندیکا می‌تواند در این مدت با سازمان برنامه و بودجه جلساتی داشته و پیشنهادات خود را مجددا ارائه دهد.

در این گزارش اشاره شد که مولدسازی دارایی‌های دولتی، سازوکار بورس و خرید و فروش برق در بستر بورس بدون دخالت دولت از جمله پیشنهادات سندیکا بوده که در اختیار وزیر نیرو نیز قرار داده شده است. همچنین به استفاده از منابع بخش خصوصی هم اشاره و بنا شد موضوع روش‌های تامین مالی با استفاده از ظرفیت بخش خصوصی با تکیه بر دارایی‌های دولت در جلسه‌ای با موسسه تحقیق برای توسعه صنعت احداث و انرژی به نمایندگی آقای مهندس مقدم از طرف سندیکا بررسی شود.

بر این مسئله تاکید شد که افزایش تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان سندیکا منجر به افزایش قدرت سندیکا در معاونت علمی ریاست‌جمهوری خواهد شد، لذا پیشنهاد شد علاوه بر تلاش در جهت جذب شرکت‌های دانش‌بنیان برای عضویت در سندیکا، به منظور دانش‌بنیان ساختن شرکت‌های عضو با هماهنگی اتاق دوره‌های آموزشی برگزار شود، لذا مقرر شد دبیرخانه سازوکار دوره آموزشی مربوط به دانش‎بنیان ساختن شرکت‌های عضو را طراحی و در اختیار هیات مدیره قرار دهد.

ادامه جلسه به ارائه گزارش وضعیت تغییرات شاخص‌های تعدیل صنعت برق در مقایسه با دیگر پارامترهای اقتصادی منتهی به سه ماهه دوم سال 1401 که روز دهم دی ماه ابلاغ شده، اختصاص یافت. گزارش ارائه شده نشان می‌داد که در شاخص‌های ابلاغ شده بین قیمت‌گیری سندیکا و شاخص اعلامی از سوی سازمان برنامه و بودجه اختلاف وجود دارد. با توجه به اهمیت شاخص‌ها تاکید شد که موضوع اختلاف و انحراف در شاخص‌ها باید با ادله‎های محکم تحلیل شده و از مسیر شورای هماهنگی تشکل‌های فنی، مهندسی، صنفی و حرفه‌ای کشور به رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور انعکاس داده شود. بنا شد نامه‌ای با همکاری کمیسیون احداث از طرف سندیکا تهیه و در یک حرکت هماهنگ با شورا این موضوع به سازمان برنامه و بودجه ارجاع شود.

تاکید شد که روش سازمان برای ارائه شاخص‌ها با این میزان تاخیر برای بخش خصوصی به نوعی شکست به حساب می‌آید، علیرغم اینکه سیاست‌های دولت باعث افزایش قیمت‌ها و تورم شده، قیمت شاخص‌ها پایین نگه داشته شده است لذا این روش ایراد جدی دارد، بخش خصوصی چاره‌ای جز استفاده از این شاخص‌ها ندارد اما با این روش مشکلات بخش خصوصی حل نخواهد شد.

در بخش پایانی جلسه آقایان اسدالله‌پور و صادق نیت‌حقیقی به نمایندگی از کمیته‌های تولید پراکنده برق و سازندگان سیم و کابل، ضمن ارائه گزارش مختصری از وضعیت فعالیت کمیته‌های خود، مشکلات را طرح و خواستار رساندن حرف خود به گوش مسئولان از تریبون سندیکا و پیگیری حل آنها شدند. اعلام شد که قطع گاز نیروگاه‌های تولید پراکنده بدون اطلاع‌رسانی و با دستور وزرای نفت و نیرو بوده که چالش‌هایی برای فعالان این حوزه ایجاد کرده است. تاکید شد که سندیکا در این خصوص نامه‌ای تهیه و به آقای گلاب‌کش معاون امور اقتصادی و برنامه‌ریزی توانیر ارجاع داده است و موضوع را پیگیری می‌کند.

به این مسئله اشاره شد که نیروگاه‌های تولید پراکنده راندمان 43 درصدی دارند و ظرفیت منصوبه آنها 3 هزار مگاوات است در حالی که حدود 2 هزار مگاوات از این ظرفیت فعال است. این نیروگاه‎ها حدود 3500 میلیارد تومان هم مطالبات دارند لذا تاکید شد این کمیته طی نامه‌ای مشکلات خود را با ادله و بررسی کارشناسی و همچنین میزان مطالبات خود را طی استعلام از اعضا، جهت رسیدگی به دبیرخانه سندیکا ارجاع دهد. 

همچنین مطالبات، موضوع قراردادها و مشخص نبودن نحوه بازپرداخت به عنوان اصلی‌ترین چالش‌های شرکت‌های عضو کمیته سیم و کابل عنوان شد. تاکید شد که اعضای این کمیته مطالبات معوقی از سال‌ها قبل دارند اما برای پرداخت آنها برنامه‌ای در دستور کار قرار ندارد. نماینده این کمیته از اعضای هیات مدیره سندیکا درخواست کرد رسیدگی به این چالش‌ها را که کسب و کار اعضا را با بحران مواجه کرده است، در اولویت قرار دهند. تاکید شد که سندیکا در جلسه‌ای با وزارت صمت پیگیر این موضوعات بوده و مجددا تلاش خواهد کرد در جلسه با آقای موسوی، معاون صنایع ماشین‌‌‌آلات و تجهیزات وزیر صمت این چالش‌ها را طرح و پیگیری کند. بنا شد چالش‌های سازندگان سیم و کابل نیز طی نامه‌ای از طرف کمیته به دبیرخانه سندیکا اعلام شود. همچنین مقرر شد از این پس دبیرخانه به تناسب از مدیران عامل شرکت‌‎های برق منطقه‌ای برای حضور در جلسات هیات مدیره، دعوت بعمل آورد. 


امتیاز دهید :


ماهنامه ستبران

آرشیو

طراحی سایت از پارسیان مهر

© تمامی حقوق این وب سایت محفوظ و متعلق به سندیکای صنعت برق ایران است.