خروج صنعت برق از فروش انحصاری

فراموش نکنیم یک امتیاز بزرگ داغ شدن تنور رقابت عرضه کنندگانِ هر کالایی، کاهش قیمت یا به عبارت بهتر، واقعی سازی قیمت هاست.
خروج صنعت برق از فروش انحصاری
تاریخ : ۱۳۹۹/۰۷/۲۰

حمیدرضا صالحی، رئیس کمیسیون انرژی اتاق ایران و عضو هیات مدیره سندیکا: 

بنابر اعلام وزیر نیرو، شرکت توانیر دیگر خریدار انحصاری برق نیست و مصرف کنندگانی که میزان برق مصرفی آن ها بیش از پنج مگاوات و بالاتر است، می توانند برق را از بورس انرژی بخرند. فروش برق در بورس انرژی را می توان گامی در مسیر رقابتی و آزاد شدن اقتصاد برق به شمار آورد. در شرایط ایده آل، تولید کننده برق باید قیمت برق را تعیین کند.  عرضه برق در بورس انرژی، با فراهم کردن فضای رقابتی، منافع تولیدکننده و مصرف کننده برق را فراهم می کند و در آینده شاهد کاهش قیمت برق عرضه شده و کیفیت بیشتر آن خواهم بود.

فراموش نکنیم یک امتیاز بزرگ داغ شدن تنور رقابت عرضه کنندگانِ هر کالایی، کاهش قیمت یا به عبارت بهتر، واقعی سازی قیمت هاست. برای مثال در سال های گذشته، قیمت هر سیم کارت موبایل یک میلیون تومان بود که با آزادسازی مخابرات، قیمت هر سیم کارت موبایل امروز به پنج هزار تومان رسیده است. آزادسازی و واقعی سازی قیمت ها همچنین بسیاری از کسب وکارهایی که پیش تر تعطیل شده بود را زنده می کند. کسب وکارهایی در افزایش راندمان و بسیاری از پروژه های تازه در صنعت برق شکل می گیرد که این به نوبه خود، به اشتغالزایی می انجامد. صنعت برق از صنایع زیرساختی کشور است، بنابراین تحولات این صنعت را باید به عنوان گامی در توسعه دیگر صنایع به فال نیک گرفت.

 30 تا 35 درصد از برق کشور در بخش صنعت صرف می شود  بنابراین، حرکت در مسیر اصلاح اقتصاد برق، ضامن پایداری توسعه این صنعت زیرساختی و دیگر صنایع کشور است. به طور حتم، واقعی سازی قیمت ها و خروج صنعت برق از فروش انحصاری توانیر، دسترسی صنایع به برق را تسهیل می کند. دسترسی صنایع به برق یکی از شاخص های مورد نظر بانک جهانی در تسهیل فضای کسب وکار است. ما در این شاخص امتیاز خوبی کسب کردیم و  با  عرضه برق در بورس زمینه برای تنوع بخشی بیشتر به بازار انرژی به ویژه برق فراهم می شود و مصرف کنندگان فرصت خرید برق با کیفیت، دسترسی بهتر و ایمنی بیشتر را در اختیار دارند. هم چنین فرصت عرضه برق در بورس انرژی می تواند به کاهش خاموشی ها در شهرک های صنعتی کمک کند. براساس قانون شرکت های مستقر در شهرک های صنعتی می توانند برق مورد نیاز خود را از توزیع کننده های کوچک بخرند. با عرضه برق در بورس انرژی در قالب خرده فروشی ها و با راه اندازی شرکت های مدیریت فروش، واحدهای تولیدی مستقر در شهرک های صنعتی هم امکان دسترسی بهتر به برق با کیفیت و با قیمت مناسب را پیدا می کنند.


امتیاز دهید :


ماهنامه ستبران

آرشیو

طراحی سایت از پارسیان مهر

© تمامی حقوق این وب سایت محفوظ و متعلق به سندیکای صنعت برق ایران است.