فراز و فرود رشد روند تولید کالاهای صنعتی

کارشناسان می‌گویند به‌ نظر می‌رسد رشد نرخ ارز تولیدات داخلی را در برابر کالاهای وارداتی، در بازارهای مصرف داخل کشور رقابت‌ پذیرتر کرده است.
فراز و فرود رشد روند تولید کالاهای صنعتی
تاریخ : ۱۳۹۹/۰۷/۲۷

در شرایطی که از خبرهای خوب چندان خبری نیست؛ تازه ترین گزارش وزارت صنعت، معدن و تجارت از روند تولید کالاهای صنعتی نشان می دهد به صورت میانگین 28 گروه کالاهای صنعتی و تولیدی در 5 ماه نسخت امسال رشد را در مقایسه با سال گذشته تجربه کرده اند؛ آن هم در شرایطی که اقتصاد کشور با تحریم های سخت و قشارهای اقتصادی شدید رو به رو است. طبق آمارهایی که وزارت صنعت منتشر کرده است؛ تولید وانت 38 درصد، انواع لاستیک 28 درصد، انواع سواری 18.4 درصد، روغن صنعتی 10 درصد، ماشین لباس شویی 58 درصد رشد داشته اند.

به ‌نظر می‌ رسد تحقق این میزان رشد با وجود افزایش فشار تحریم‌ها، سخت‌تر شدن دسترسی تولیدکنندگان به مواداولیه و شیوع کرونا، ناشی از فرصت به ‌وجود آمده در پی افزایش قیمت ارز و به‌ صرفه ‌شدن تولید و صادرات به ‌جای واردات بوده است، موضوعی که موجب شده همچنان موتور تولید صنعتی در ایران روشن بماند.

البته باید این نکته را هم مدنظر داشت که همزمان نرخ تورم تولید روند افزایشی داشته و قیمت مصرفی کالاهای تولید داخل هم جهش نرخ داشته ‌اند؛ این عامل به سبد معیشت خانوارها فشار وارد آورده اما موجب داغ شدن تنور تولید در حوزه صنعت شده است.

کارشناسان می‌گویند به‌ نظر می‌رسد رشد نرخ ارز تولیدات داخلی را در برابر کالاهای وارداتی، در بازارهای مصرف داخل کشور رقابت‌ پذیرتر کرده است.

طبق آمارهای وزارت صنعت بیشترین میزان رشد تولید در گروه کالایی الیاف اکریلیک با 189.5درصد، ماشین لباسشویی 58 درصد و تلویزیون 78.7 درصد روی داده است. نکته مهم این است که در این بین به نظر می رسد تحریم ها و عدم واردات لوازم خانگی خارجی به رونق تولید لوازم خانگی داخلی به خصوص تلویزیون و ماشین لباس شویی؛ کمک بسیار زیادی کرده است. افزایش نرخ ارز و محدود شدن واردات برخی کالاهای صنعتی باعث رونق تولید کالاها در داخل کشور شده اما این روند درخصوص همه کالاهای صنعتی مصداق پیدا نکرده است و همچنان برخی گروه‌ها با کاهش تولید مواجه هستند. افزون بر اینکه به‌دلیل شیوع کرونا و بالارفتن میزان تقاضا، تولید برخی کالاها ازجمله شوینده‌ها رشد کرده است. البته گزارش اخیر نشان می دهد که همچنان بخش اصلی تولیدات صنعتی کشور با کاهش شدید تولید مواجه هستند. برای مثال تولید چرم با رشد منفی 20.5 درصد، روغن نباتی منفی 18.4 درصد، سیگار منفی 12 درصد، نخ منفی 10.2 درصد رو شده اند.


امتیاز دهید :


ارسال نظر
captcha
ارسال نظر
captcha
ارسال نظر

ماهنامه ستبران

آرشیو

طراحی سایت از پارسیان مهر

© تمامی حقوق این وب سایت محفوظ و متعلق به سندیکای صنعت برق ایران است.