احداث رينگ دو سويه برق بین ايران و تركيه

مديركل دفتر تجارت خارجي برق با اشاره به مزایای ایجاد ارتباط الکتریکی میان کشورها و استفاده دو سویه طرفین در زمان نیاز، از تاسيس بازار برق منطقه اي بين كشورهاي سازمان همكاري اقتصادي اكو خبر داد.
احداث رينگ دو سويه برق بین ايران و تركيه
تاریخ : ۱۳۹۷/۰۸/۰۲





به گزارش سندیکای صنعت برق ایران،"وحيد گوهري" صدر مديركل دفتر تجارت خارجي برق شركت توانير در نشست تخصصي "نقش ايران در تشكيل شبكه منطقه‌اي برق و توسعه تجارت آن" كه در حاشيه سي و سومين كنفرانس بين المللي برق برگزار شد، طي سخناني درخصوص راه‌هاي ارتباطي برق ايران با كشورهاي همسايه گفت: اهميت راه‌هاي ارتباط الكتريكي در دنيا روز به روز بيشتر مي‌شود و توجه بيشتري را به خودش معطوف كرده و از ارتباط كشورها فراتر رفته و ايده هايي جهت ارتباط مناطق قاره‌ها به هم براي استفاده از ظرفيت‌هاي موجود در جهان در فصول متفاوت مطرح شده است.


وی با  اشاره به مزایای ایجاد ارتباط الکتریکی میان کشورها و استفاده دو سویه طرفین در زمان نیاز گفت: ماهیت اصلی این شبکه ها، تامین نیاز طرفین در هنگام نیاز است و به همین دلیل ایران نیز در زمان نیاز که بیشتر در فصول گرم سال است،  برق را وارد و در زمان عدم نیاز که بیشتر در ماه‌های خنک و سرد سال است، آن را صادر می کند


گوهری صدر تصريح كرد: با همین دیدگاه نیز اکنون ايران با تمام كشورهاي همسايه ارتباط الكتريكي دارد به طوري كه عمر اين ارتباط گاه از دو دهه بيشتر است و به سال هاي آغازين دهه 80 باز مي گردد كه اين موضوع نشانگر يك تفاهم و تعامل مثبتي بين مسوولان شبكه برق ما و همسايگان است كه به‌رغم مشكلات اقتصادي و سياسي پايدار نگهداشته است.


گوهري صدر با بيان اينكه شبكه برق كشور در حال حاضر به كشور عراق با يك ظرفيت حدود 1500 مگاولت متصل است، اظهار داشت: اين ارتباط با 3 مدار 400 كيلوولت و يك مدار 130 كيلوولت و دو مدار 63 كيلوولت برقرار شده و يكي از قويترين ارتباطات الكتريكي را با كشور عراق داريم.


وي افزود: سهم بزرگ تجارت الكتريكي ما را كشور عراق به خود اختصاص داده است و با ركوردهاي بالاي 8 ميليارد كيلووات ساعت صادرات برق به عراق را داشتيم و امروز حدود 6 ميليارد كيلووات ساعت صادرات وجود دارد كه همين موضوع درآمد ارزي قابل توجهي را براي كشور رقم زده است.

وي ظرفيت ارتباطي الكتريكي كشور با كشور تركيه به عنوان دروازه ورود ايران به بازارهاي برق اروپا را حدود 500 مگاوات اعلام و اظهار اميدواري كرد تا اوايل سال 2019 ارتباط شبكه الكتريكي ايران در نزديكي شهر وان تركيه به بهره برداري برسد و ظرفيت ارتباطي به 650 مگاوات افزايش يابد.

مديركل دفتر تجارت خارجي برق به خاطر DC بودن رينگي كه در حال احداث است مي تواند به سرعت در مواقعي كه ايران نياز به برق دارد دريافت كند و در مواقعي كه طرف مقابل نياز به به برق دارد برق دريافت كند و ارتباط الكتريكي دوسويه را رقم بزند.


گوهري صدر با اشاره به اينكه ارتباط با ارمنستان يكي از بهترين و امن ترين ارتباطات برقي ميان كشورهاي منطقه است، تصريح كرد: در حال حاضر ظرفيت ما 300 مگاوات است كه با به بهره‌برداري رسيدن دو مدار 400 كيلوولتي كه در آن احداث مي شود اين ظرفيت به 700 مگاوات افزايش پيدا مي كند.


گوهري صدر با بيان اينكه در حال حاضر كشور ارمنستان با گرجستان در حال احداث يك ارتباط الكتريكي DC است، اظهار داشت: ارتباط الكتريكي روسيه و گرجستان اين امكان را به وجود مي آورد كه در آينده نزديك يك ظرفيت 1000 مگاواتي در جهت اين چهار كشور ايجاد شود.


وي درخصوص ارتباط الكتريكي كشور با تركمنستان نيز گفت: ما با اين كشور يك ظرفيت الكتريكي حدود 350 مگاواتي داريم كه درصورت به پايان رسيدن خط ارتباطي مرتبط به آن در سرخس، ظرفيت ما با آن كشور حدود 700 مگاوات افزايش خواهد يافت.


مديركل دفتر تجارت خارجي برق شركت توانير درخصوص ارتباط الكتريكي با كشور افغانستان نيز اظهار داشت: با رايزني‌هاي انجام شده به زودي وارد اجرای طرح هرات- تربت جام با ظرفيت 500 مگاوات خواهيم شد.


گوهري صدر همچنين در سخنانش از تاسيس يك بازار برق منطقه اي در سازمان همكاري اقتصادي اكو خبر داد و گفت: ايده تشكيل بازار برق از سوي كشور ايران در اين سازمان مطرح شده و تاكنون 3 جلسه در اين خصوص تشكيل و قرار بر اين است كه به عنوان طرح پايلوت يك همسان‌سازي بين بازارهاي برق ايران و تركيه انجام شود و در مرحله بعد كشورهاي ديگر به اين طرح اضافه شوند.

انتهای پیام/ 

امتیاز دهید :


ارسال نظر
captcha
ارسال نظر
captcha
ارسال نظر

ماهنامه ستبران

آرشیو

طراحی سایت از پارسیان مهر

© تمامی حقوق این وب سایت محفوظ و متعلق به سندیکای صنعت برق ایران است.